Bike Run – Information

Åda Wild Boar Bikerun är det bästa av två världar, nämligen mountainbike och traillöpning.

Så här går det till…

Antingen kör du solo eller kör ni i ett lag, alltså stafett. Kör du solo cyklar du samtliga 3 slingor och avslutar med löpningen. Kör ni i lag så cyklar den ena och den andra springer. Solo tävlar mot solo och lagen mot varandra men starten går samtidigt för samtliga.

Cyklingen är totalt ca 20KM och löpningen är ca 11KM

1:a slingan är ca 12KM och går växlande på teknisk stig, större stig, mindre grusväg och större grusväg. Den innehåller ett par tekniska partier men är i huvudsak en per defenition en snabb slinga. Här gäller det hålla fart och jobba mot mjölksyran!

2:a slingan är den kortaste på ca 3KM men har sina sina tekniska utmaningar. Den växlar mellan uppförscykling till plan teknisk cykling för att sedan snabbt gå in i tekniska delar. Utmaningen på denna är den är så pass kort men innehåller så många olika moment.

3:e slingan delar första 1.2KM med 2:a slingan men sedan viker den av och du/Ni har nu drygt 2KM teknisk klippcykling varvat med våta passeringar, tekniska kurvor och de generella utmaningar som underbara Pilskogen bjuder på.

Samtliga slingor delar sedan sista kilometern med varandra på sin väg in mot varvningen och målet. Detta är skapat för både deltagare och publik. Vi vill skapa puls och ett lika härligt flöde av cyklister och löpare.

För dig som kör solo och efter avklarad cykling ger du dig nu ut på 11KM utmanande Bolistbanan. Kör ni lag så växlar du nu över till din kompis som ger sig ut på löpningen.

Här följer en övergripande beskrivning av en av Sverige vackraste och mest utmanande trailbana…

Bolistbanan är i sitt original utförande en mycket teknisk, roligt och krävande terräng- och reflexbana med alla typer av terräng du hittar i vår del av landet. På tävlingsdagen kan banan att vara ändrad något. Vi utgår ifrån vår orginalbana, men lägger eventuellt till vissa partier. Vi vill ge er en ännu större upplevelse och utmaning.

Från TC/start börjar en segdragen uppförslöpning (samma som cyklingen) innan du kommer upp och får lite böljande klipplöpning fram till en körväg. Nu är du verkligen på vildsvinens mark, i sumpmarken på höger sida går det nästan alltid att träffa på dem. Du fortsätter genom skogen, studsar snabbt över grusvägen och far vidare in i skogen. Här väntar flera km med teknisk skogslöping med snabba svängar, stenar och rötter att väja för. Efter en lång och utmanande uppförslöpa passerar vi lite släta klippor, innan vi klättrar upp i en bergsskreva. Vidare kommer en teknisk utförslöpa innan vi springer över mot skogen och bergen som vetter mot det kungliga slottet Tullgarn. Här passerar du nu Elis berg och Peppes backe i mycket kuperad terräng. Nu närmar du dig den gamla fornborgen med anor från järnåldern, passa på att njut av utsikten. Vidare passerar du (kanske igenom ☺) det gamla sandtaget mer känt som ”hole of hell”. De sista km är väldigt småkuperade och sliter hårt på redan trötta ben. När du passerar träsket/våtmarken, är det inte långt kvar innan man får hoppa över staketet in på golfbanan och spurta in mot mål och vårt vackra och mysiga tävlingscentra.

Här brinner nu elden. Publik, vänner och energi av olika slag tar nu emot dig/Er med öppna armar.

Du/Ni har nu avklarat Åda Wild Boar Bikerun 2017…be proud!